banner2
banner34

Yeni virüs NeoCov dünyayı alarma geçirdi

Yeni virüs NeoCov dünyayı alarma geçirdi
banner45

Dünya iki yıldır koronavirüsle mücadele ederken yeni bir virüs haberi geldi. Güney Afrika'da ortaya çıkan bir tür koronavirüs olan yeni virüs dünyayı alarma geçirdi. Yarasalar arasında yayılan ve daha çok MERS’e benzediği belirtilen bu yeni virüse bilim insanları NeoCov adını verdi. NeoCov nedeniyle endişenmeye gerek olmadığı belirtilirken Çinli bilim insanları ise virüsün bir mutasyon daha geçirdikten sonra insanlara bulaşacağı görüşünde.

banner37
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni virüs ile ilgili bir açıklama yaptı. DSÖ açıklamasında “virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmayacağını anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor” denildi. Uzmanlar şimdiye kadar yapılan laboratuvar testlerinin NeoCov'un insan hücrelerini enfekte etme kabiliyetinin düşük olduğunu gösterdiğinin altı çiziyor.

Yeni varyant NeoCov ile ilgili yayınlanan bir makalede, insanlara bulaşması halinde virüsün salgına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Uzmanlar NeoCov'un Kovid-19'dan ziyade MERS-CoV'a benzediğinin altını çiziyor. MERS-CoV, insanları enfekte edebilen bilinen yedi koronavirüsten biridir. MERS-CoV, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore'de büyük salgınlara neden olmuştu. DSÖ'ye göre, MERS-CoV kapan hastaların yaklaşık yüzde 35'i hayatını kaybetti. 2012 yılında 27 ülkede salgına yol açan MERS nedeniyle 858 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1