banner2
banner34

İran’da Mahsa Emini protestosu üniversitelerde devam etti

İran’da Mahsa Emini protestosu üniversitelerde devam etti
banner45

İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümü ülkede infiale yol açtı. 17 Eylül’de Emini’nin cenaze töreni sonrasında başlayan protestolar ülkenin birçok kentine yayıldı.

İRAN’DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI BİLİNMİYOR

Bir ayı geçen protestolarda İran Devlet televizyonu 24 Eylül’de aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı ise (HRANA) dün yayınladığı raporda, 17 Eylül ile 14 Ekim tarihleri arasında 32’si çocuk 26’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 233 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

banner37
PROTESTOCULAR ‘GÖZALTI DURSUN’ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Liselere kadar inen protestolarda ülkedeki üniversite öğrencilerin yönetim karşıtı attığısloganlara ilişkin yeni görüntüler duyuldu. Gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılması ve gözaltı işlemlerinin durdurulmasını isteyen öğrenciler ayrıca hükümet sözcüsünün üniversiteyi ziyareti sırasında protesto gösterisi düzenledi.

HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER

Göstericilerin "Bir kişi ölür, bin kişi arkasından yürür" sloganının yanı sıra hükümet karşıtı sloganlar attığı görüldü.

Öğrenciler, üniversitenin merkez kampüsü önünde özel kuvvetler ve minibüsler bulunurken, gönüllü milis güç Basic üyesi kişilerin üniversite içinde öğrencilerle çatıştığını öne sürdü.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Mazenderan Üniversitesi öğrencilerinin de gösteri düzenlediği görüldü. Protestocular "Askeri üniversite istemiyoruz", "Doğru söylediğimizde saldırı seslerini duyduk" şeklinde slogan attı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1