banner2
banner34

Rakka operasyonu başladı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu'nun Rakka operasyonunu başlattığını duyurdu.

Rakka operasyonu başladı
banner45

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonundan yapılan yazılı açıklamada, SDG’nin kasım ayında etrafını sarmaya başladığı Rakka şehrine yönelik operasyonu 6 Haziran itibariyle başlattığı kaydedildi.

Örgütün daha önce Münbiç ve Tabka ilçelerini IŞİD terör örgütünün elinden aldığı hatırlatılan açıklamada, Tabka’nın alınması ile IŞİD’in Rakka’ya sıkıştırıldığı ifade edildi.

ABD, Tabka operasyonu için SDG unsurlarını helikopterle bölgeye taşımıştı. Ülke bunun için Suriye’de ilk kez Apache tipi saldırı helikopterleri kullanmıştı.

banner37
Açıklamada ifadelerine yer verilen IŞİD karşıtı koalisyon komutanı Korgeneral Steve Townsend, Rakka operasyonunun zor ve uzun olacağını ancak IŞİD’in halifelik fikrine önemli bir darbe vurulacağını ifade etti.

Townsend, “Irak ve Suriye’deki ikiz başkentlerini IŞİD’ten aldıktan sonra örgütün yeni istihdam edilen savaşçıları ikna etmesi zor olacak.” dedi.
Açıklamada koalisyonun SDG’ye Rakka operasyonu sırasında taktiksel yardımın yanı sıra silah, eğitim, istihbarat ve lojistik destek sağlayacağı ifade edildi.

SDG’nin Rakka halkına şehri terk etmeleri çağrısında bulunduğu ifade edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1