banner2
banner34

Papadopoulos: İşgalin sona ermesi gerek...

Kıbrıs Rum Hükümet sözcü vekili Viktoras Papadopoulos, Türkiye’nin Üçüncü Viyana Anlaşmasını uygulaması gerektiğini ve adanın kuzeyindeki bulunan Maronit köylerinin sakinlerine iade edilmesi kararının eyleme geçmesini gerektiğini söyledi.

Papadopoulos: İşgalin sona ermesi gerek...
banner45

Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamada bulunan yetkili perşembe günü Kıbrıs Türk basınında Maronit köylerinin geri verilmesi hakkındaki çalışmaların devam ettiği yönünde çıkan haberi yorumlayarak, “söz konusu kararın eyleme geçmesini beklememiz gerekir” dedi.

banner37
Türkiye’nin Üçüncü Viyana Anlaşmasını uygulama sorumluluğunu üstendiğini ifade eden yetkili, Türkiye’nin söz konusu anlaşmayı bugüne kadar uygulamadığını vurguladı. 

Papadopoulos, Türkiye’nin ayrıca Karpazlı Kıbrıslı Rum göçmenler ve diğer göçmenler için de benzer bir karar alması gerektiğine işaret ederek, bu tür eylemlerin “Türk istila ve işgalinden dolayı ortaya çıkan uluslararası hukukun ihlali ve yasa dışılığı kaldırmadığını” söyledi.

 Maronitlerin köylerine geri dönmeleriyle Türkiye’nin kendi borcunu ödemiş olmayacağını ifade eden Papadopoulos, Türkiye’nin adadaki “işgaline” son vermesi ve tüm göçmenlerin evlerine dönmeleri gerektiğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1