banner2
banner34

Acılı aileler eylem yapacak

Değirmenlik dağ yolunda üç kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin de ağır yaralandığı feci kazanın sanığı TIR şoförü Safa Güngör’ün Türkiye’ye iade edilme kararı canı yanan aileleri ayaklandırdı

Acılı aileler eylem yapacak
banner45

 

Değirmenlik dağ yolunda üç kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin de ağır yaralandığı feci kazanın sanığı TIR şoförü Safa Güngör’ün Türkiye’ye iade edilme kararı aileleri ayaklandırdı.

Türkiye’ye iadesi gündemde olan TIR şoförü Safa Güngör’ün Türkiye yasalarına göre KKTC mahkemelerinde aldığı cezanın üçte birini yatacak olması feci kazada sevdiklerini kaybeden ailelerin büyük tepkisine neden oldu.

Tüm halkı eyleme destek vermeye çağıran aileler, pazartesi günü saat 10.00’da İçişleri Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Değirmenlik dağ yolunda yaşanan korkunç kaza, Denktaş Mutluel, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ve 12 yaşındaki Sude Demirkıran’ın ölümü, minibüsteki yedi kişinin ağır yaralanması ile neticelenmiş, feci kazanın sorumlusu olan Safa Güngör, 6 yıl 8 ay hapis cezası almış, 10 yıl trafikten men edilmişti.

“Sizin adaletiniz bu mu?”

Kazada hayatını kaybeden Sude Demirkıran’ın annesi Yeliz Manici, “Kızım Sude, İlayda ve Denktaş ağabeyin ölümüne sebep olan Sefa Güngör’e 6 yıl 8 ay mahkumiyet kararı verildi. Tüm merciler göğsünü kabartıp, ‘En büyük cezayı verdik’ dedi. Şimdi de onu Türkiye’ye iade ediyorlar. Bakanlar Kurulu onay verdi. Koltuk sefası sürenler, vatandaşınızın haklarını böyle mi koruyorsunuz?” diyerek, isyan etti.

banner37
Manici, şöyle devam etti:

“Sizin adaletiniz bu mu? Siz halkınızı sadece oy zamanı hatırlıyorsunuz. Vaatlerinizle karşımıza geliyorsunuz. Oy pusulası olarak gördüğünüz bizleri her türlü her konuda mağdur ediyorsunuz. Asıl katil sizsiniz. Sefa Güngör’ün iadesinin gerçekleşmemesi için Kıbrıs halkını eyleme çağırıyorum. Evladı olan anne babalar empati kurun ve 5 dakika bu acının büyüklüğünü düşünün. Ya sizin çocuğunuz da kamyonun altında can verse ve onu morg odasında görseniz? Lütfen Sude, İlayda ve Denktaş için susmayın. Eylem yerine gelip sesimizi duyurmamıza destek olun.”

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, 29 Kasım'da saat 07.05'te yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş TIR ile Değirmenlik - Girne anayolunun 8-9 kilometrelerinde Girne istikametine doğru seyrederken, yolun solunu tutmadan, dikkatsizce ve tehlikeli bir şekilde yolun sağına geçip, o esnada Karaağaç'ta sakin Denktaş Mutluel'in yönetimindeki THP 570 plakalı otobüsle çarpışması sonucu meydana gelmişti.

Çarpışmadan sonra birleştirilmiş TIR otobüsü altına alıp, yokuş yukarı 26 metre sürükledikten sonra, demir bariyerlere çarpıp, yerinden sökerek, doğu istikametinde bakar şekilde durabilmişti.

Kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirmişti.

Kazada, Doğukan Hüryaşar (E-15) , Havva Kaymakamtorunları (K-17), Sude Dermal (K-16) Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz (E-18), Kamil Meşeli (E-17) ve Senem Töre (K-16) ise ciddi şekilde yaralanmıştı.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Emine UYSAL

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1