banner2
banner34

Akıncı'ya güneyden yanıt

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, dün, Erenköy Direnişi’nin 53. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen törende yapmış olduğu konuşma ve Milliyet gazetesine verdiği söyleşi Rum basınında geniş bir şekilde yer alırken; Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in de bu açıklamalara karşılık iddialarda bulunduğu belirtildi.

Akıncı'ya güneyden yanıt
banner45

banner37
 

Fileleftheros gazetesi “Aynı Tempoda Sorunluluk Yükleme-Akıncı, Kıbrıs Rum Tarafının Değil Ama  Kıbrıs Türk Tarafının Son Mil İçin Hazır Olduğu Konusunda Israr Ediyor” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Erenköy Direnişi’nin 53. yıldönümü çerçevesinde yapmış olduğu konuşmaya geniş bir şekilde yer verdi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Crans-Montana dönüşünün ardından, Kıbrıs Rum tarafını, çıkmazın esas nedeni olarak müzakerelerdeki tavrı konusunda “paylama” fırsatını kaçırmadığını ve sürekli konuştuğunu savundu.

Politis gazetesi, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarını “Barış, Akıncı’nın Gündeminde Uzakta-Crans-Montana’daki Sonda ve Sahte Devletin Desteklenmesinde Israrlı-Fonda İsviçre’yle Erenköy” başlıklarını kullandı.

Hristodulidis: Anastasiadis’in çağrısına karşılık verilsin

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, dün bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarına karşılık iddialarda bulundu.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Crans-Montana’daki çıkmaza ilişkin Türk tarafının “sorumluluğu” nedeniyle, Akıncı’nın, Kıbrıs Rum tarafına sorumluluk yükleme girişiminde bulunarak, günlük açıklamalar yapma ihtiyacını hissettiğinin net olduğunu iddia etti.

Hristodulidis, gerek TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gerekse Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami’nin açıklamalarla teyit ettikleri şekilde, Crans-Montana’daki olumsuz sonucun, Türkiye’nin Kıbrıs’ta müdahale hakları ve garantilerinin olması şeklindeki Türk ısrarının ürünü olduğunun inkar edilemez bir durum olduğunu ileri sürdü.

Hristodulidis sözlerinin devamında “Türkiye ve Akıncı, BM kararları ve AB ilkeleri aracılığıyla Kıbrıs sorununun çözümünü gerçekten istiyorsa, hiçbir şekilde AB üyesi bir ülke sıfatıyla bağdaşmayan görüşleri ve tezleri terk ederek Anastasiadis’in kamuoyu önündeki çağrısına karşılık versin” iddiasında bulundu

Partilerden hükümete Erenköy konusunda eleştiri

Alithia gazetesi, bazı Rum partilerin, Kıbrıslı Türklerin ve TC kökenli vatandaşların, tören için Erenköy’e geçişine izin verdiği gerekçesiyle hükümete suçlamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre EDEK yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklere ve TC kökenli vatandaşların Erenköy’e geçişine izin verdiği gerekçesiyle hükümeti eleştirdi.

ELAM da bir açıklama yaparak kutlamaların, Kıbrıs helenleri için utanç verici bir meydan okumayı teşkil ettiğini belirterek hükümete eleştiride bulundu.

Rum Vatandaşlar İttifakı ise, “Türklerin, Kıbrıs’taki zorbalık ve aşırılılıklarını kutlayarak meydan okuma çabasında olduğunu” öne sürdü.

Fileleftheros gazetesine göre DİKO ise açıklamasında 1964 bombardımanının yıldönümünün Türkiye’nin Kıbrıs’ta role ve söze sahip olmaması gerektiğini kendilerine öğrettiğini ileri sürdü.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan da kınama ve iddia

Fileleftheros gazetesine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da dün bir açıklama yaparak Erenköy Direnişi yıldönümüne ilişkin törenleri kına

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1