banner2
banner34

Polis, hâlâ 45 bin TL ve 100 çekin peşinde

Gazimağusa’daki Güneşoğlu Benzin İstasyonu’ndaki milyonluk hırsızlıkla ilgili tutuklanan Süleyman Çelik’in tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Polis, hâlâ 45 bin TL ve 100 çekin peşinde
banner45

 

Gazimağusa’da faaliyet gösteren İsmail Güneş Güneşoğlu’na ait Güneşoğlu Benzin İstasyonu’ndaki milyonluk hırsızlıkla ilgili polisin yürüttüğü titiz soruşturma devam ediyor.

Meseleyle ilgili 11 gündür poliste tutuklu bulunan ve müştekiye ait GMC Motor’s çalışanı olan Süleyman Çelik, dün mahkemeye çıkarılarak, aleyhine, tahkikat amaçlı 4 gün daha ek tutukluluk emri temin edildi.

Olayı çok yönlü soruşturan poils, kayıp olan 45 bin TL ve 780 bin TL değerindeki 100 adet muhtelif bankalara ait çek yapraklarını arıyor.

Kasayı boşaltıp denize attı

Dünkü tutukluluk duruşmasında,  İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Erkan Halkseven’i yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Erkan Halkseven, zanlının, “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu belirterek, tespitlerini mahkemeye aktardı.

Erkan Halkseven, zanlının, 21 Temmuz 2017 ile 22 Temmuz 2017 tarihlerinde, 22.00-00.30 saatleri arasında, Gazimağusa'da, İsmail Güneş Güneşoğlu’na ait Güneşoğlu Benzin İstasyonu’na pencereden girdiğini söyledi.

Zanlının, 22 Temmuz 2017’de tespit edilip tutuklandığına vurgu yapan tanık polis, yapılan tahkikat

neticesinde, zanlının, konu işyerinin ofis bölümüne, ofisin doğuya bakan 4 metre yüksekliğindeki 100x160 santim ebatlarındaki çift kanatlı kapalı vaziyetteki alüminyum sürme penceresini, tasarrufunda getirdiği çekiç ve keskiyle kasten ve kanunsuz olarak zorlayıp, kırmak suretiyle açıp içeriye girdiğini söyledi.

Erkan Halkseven, ofis içerisine giren zanlının, ofis içerisindeki dolapta bulunan ve herhangi bir yere montelenmemiş demir kasayı alıp, 4 metre yüksekliğindeki pencereden aşağıya attığını ve olay yerine geldiği müştekinin aracının bagaj kısmına yerleştirdiğini ifade etti.

Halkseven, zanlının, bahse konu müşteki aracıyla olay yerinden ayrılıp, Korkuteli’ndeki ikametgâhına gittiğini,

burada kasayı çekiçle kırıp hasara uğrattıktan sonra açtığını, kasa içerisindeki döviz ve TL’lerden oluşan nakit 345 bin TL’yi ve 780 bin TL civarındaki takriben 100 adet muhtelif banka kaşideli ve şahıslar adına ısdar olunan çek yapraklarını alıp bir çanta içerisine koyduğunu dile getirdi.

Halkseven, zanlının,  boşalttığı kasayı İskele mevkiindeki Harnup Fabrikası yakınındaki sahile, deniz içerisine  attığını ve akabinde Gazimağusa’ya giderek, 16 bin TL’ye City Mall yakınlarındaki bir apartmandan daire kiraladığını ve içerisinden bir miktar aldığı paraları konu dairenin girişindeki elektrik panosuna gizlediğini anlattı.

Aldığı paradan borçları olan muhtelif kişilere belirli miktarlarda ödeme yapan zanlının, 22 Temmuz 2017’de, saat 17.00’de polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Halkseven, zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde yaptıklarını mahkemeye anlattı.

48 bin TL borç ödedi

banner37
Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini, paraların bulunduğu çantayı polise gösterdiğini, paraların bulunarak emare alındığını kaydeden tanık polis, zanlının, muhtelif kişilere borcuna karşılık toplam 48 bin TL ödediğini tespit ettiklerini belirtti.

Tanık polis Erkan Halkseven, bu paranın harcanmayan kadarının tespit edildiğini kaydederek, zanlının, olayda kullandığı aracında yaptıkları detaylı aramada, araç içerisine gizlenmiş vaziyette bin 340 TL nakit para bulup emare zapt ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan zanlının kaynı İsmail Yazgı’ya, eşi Gülsüm Çelik’e vermesi için 7 bin TL nakit para verdiğini

tespit ettiğini, konu parayı bularak emare aldığını mahkemeye aktaran tanık polis, zanlının, ayrıca, borcuna karşılık Bekir Demir’e bin 500 TL nakit para ödediğini ve paranın 500 TL’sini harcayan Demir’den bin TL’yi alarak emare kaydettiğini ifade etti.

780 bin TL’lik çek, 45 bin TL nakit para kayıp

Erkan Halkseven, soruşturmasını çok yönlü bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, yapılacak birçok işi olduğuna vurgu yaptı ve yapacaklarını tek tek mahkemeye sıraladı.

Halkseven, birçok kişiden ifade alacağını, kaybolan 45 bin TL nakit para ile 780 bin TL değerindeki 100 adet

çek yaprağını bulacağını, zanlının banka hesaplarının mevcudiyetini ve bu hesaplardaki hareket akışını

araştıracağını belirttikten sonra, mahkemeden, meselenin ciddiyetini göz önünde tutarak, çok yönlü yürüttüğü soruşturmasını salimen tamamlayabilmek için, tahkikata etki etme olasılığı olan zanlı aleyhine 8 günlük ek süre talep etti.

“Süre alenen fahiş”

Zanlı Süleyman Çelik’i savunan Avukat Kaan Güder, polisin talep ettiği tutukluluk süresinin fahiş bir süre olduğunu belirterek, “Süre alenen fahiş. Zanlının kişisel özgürlük haklarına aykırıdır” diye itirazda bulundu.

Avukat Kaan Güder, zanlının susma hakkını kullanmış olması halinde, polisin hiçbir emareye ulaşamayacağını da ileri sürdü ve müvekkilinin, tahkikatın devam eden kısmına müdahale şansı bulunmadığını iddia etti ve mahkemeden zanlı aleyhine uygun teminat talep etti.

“Süre gerekli”

Savcı Hasan Boşnak ise itiraza yanıt verdi, konu olayın toplumda tedirginlik yarattığından söz ederek, mahkemenin kişi özgürlüğü ile kamu menfaati arasında bir denge kurması gerektiğini anımsattı ve “çok geniş çaplı yürütülen soruşturma henüz tamamlanmamıştır. Zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki edeceği aşikârdır. Zanlı serbest kalırsa kamu menfaati yara alacak, adalet sekteye uğrayacaktır” dedi; gerekli sürenin verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Süleyman Süleymanoğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Sedef BOŞNAK

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1