banner2
banner34

Kuryeye 1 yıl hapis

Lefkoşa’da işlemiş olduğu 12 gram Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde tasarruf suçundan yargılanan sanık Mahmut İri hakkındaki karar açıklandı

Kuryeye 1 yıl hapis
banner45

Lefkoşa’da işlemiş olduğu 12 gram Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde tasarruf suçundan yargılanan sanık Mahmut İri hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Rauf Kürsad, Vedia B. Barkın huzurunda görüşülen ve karara bağlanan davada sanık aleyhine mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Yargıç Barkın açıkladı.

“Suçunu kabul etmesi hafifletici neden”

  Yargıç sanık lehine ve aleyhine olan hafifletici nedenleri değerlendirdiklerini sanığın pişman olmasını, suçunu kabul edip adaletin erken tecelli etmesine katkıda bulunmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Barkın ancak sanığın konu uyuşturucu maddeyi tasarruf etme amacının kendi içimliğini beleşe getirmek için başkasına kuryecilik yapmasını  hoş görü  ile karşılayamayacaklarını belirterek aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç sanığa takdir edilen cezada toplum ve kamu menfaatlerini önde tutuklarını belirterek suçlu bulup mahkum ettikleri sanığı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

KAynak: Yeni Bakış

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1