banner2
banner34

Kuzey Kıbrıs’a geçtiğimizi bilmiyorduk

Kıbrıslı Rum iş insanı Chysostomos Panagi ve emekli arkeolog Georgios Constaninou, Akıncılar bölgesinde askeri bölge içinde kireç taşı ararken yakalandı.

Kuzey Kıbrıs’a geçtiğimizi bilmiyorduk
banner45

 

Kıbrıslı Rum iş insanı Chysostomos Panagi ve emekli arkeolog Georgios Constaninou Akıncılar bölgesinde askeri bölge içinde kireç taşı ararken yakalandı.

“Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” suçlamasıyla tutuklanan iki zanlı dün Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Sarper Altıncık, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Bayır’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayır, 2 Ağustos’ta saat 15.08’de zanlı Chysostomos Panagi’nın kullanımındaki KXF 968 plakalı araçla, Georgios Constaninou ile birlikte Kırklar köyünde gözetleme kulesinin yakınında Güney Kıbrıs’tan gelip, askeri bölgeyi ihlal edip, KKTC’ye geçiş yaptıkları esnada görevli askerler tarafından suçüstü yakalandıklarını anlattı.

banner37
Polis memuru Mehmet Bayır, aracın emare alındığını belirterek, her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini kaydetti.

Bayır, her iki zanlının da Güney Lefkoşa’da ikamet ettiğini ve zanlı Chysostomos Panagi’nin inşaat müteahhidi, zanlı Georgios Constaninou’nun ise emekli arkeolog olduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz alan iki zanlı da, “Özür dileriz. Kuzey Kıbrıs’a geçtiğimizi bilmiyorduk” dedi.

Yargıç Cenkay İnan, her iki zanlının da yurtdışına çıkışını yasakladı ancak davanın 7 gün içinde hazırlanmasına emir verdi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Emine UYSAL

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 06:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1